Sunday, February 05, 2006

Cine moare? de Pablo NerudaMoare cate putin cine se transforma in sclavulobisnuintei, urmand in fiecare zi aceleasitraiectorii; cine nu-si schimba existenta; cine nurisca sa construiasca ceva nou; cine nu vorbeste cuoamenii pe care nu-i cunoaste.
Moare cate putin cine-si face din televiziune un guru.Moare cate putin cine evita pasiunea, cine preferanegrul pe alb si punctele pe "i" in locul unuivartej de emotii, acele emotii care invata ochii sa staluceasca,oftatul sa surada si care elibereaza sentimentele inimii.
Moare cate putin cine nu pleaca atunci cand estenefericit in lucrul sau; cinenu risca certul pentru incert pentru a-si indeplini un vis; cinenu-si permite macar o data in viata sa nu asculte sfaturile"responsabile". Moare cate putin cine nu calatoreste; cine nuciteste; cine nu asculta muzica; cine nu cauta harul din el insusi.
Moare cate putin cine-si distruge dragostea; cine nu se lasa ajutatMoare cate putin cine-si petrece zilele plangandu-si de mila sidetestand ploaia care nu mai inceteaza. Moare cate putin cineabandoneaza un proiect inainte de a-l fi inceput; cine nu intreabade frica sa nu se faca de ras si cine nu raspunde chiar dacacunoaste intrebarea. Evitam moartea cate putin, amintindu-neintotdeauna ca "a fi viu" cere un efort mult mai mare decat simplulfapt de a respira. Doar rabdarea cuminte ne va face sa cucerim ofericire splendida. Totul depinde de cum o traim... Daca va fi sa teinfierbanti, infierbanta-te la soare Daca va fi sa inseli,inseala-ti stomacul. Daca va fi sa plangi, plange de bucurie. Daca vafi sa minti, minte in privinta varstei tale. Daca va fi sa furi, furao sarutare. Daca va fi sa pierzi, pierde-ti frica. Daca va fi sa simtifoame, simte foame de iubire. Daca va fi sa doresti sa fii fericit,doreste-ti in fiecare zi...

No comments: